Meteen naar de inhoud

praktijknieuws

Verlof dr Ampe

Dokter Ampe is van 16 mei 2022 tot en met 27 mei 2022 in verlof.
Tijdens zijn afwezigheid zorgt Dr. Deledicque voor de continuïteit. Daarnaast kan u zoals gewoonlijk ook terecht bij de verpleegkundige voor geneesmiddelenvoorschriften, bloedafnames, …

01/02/2022 – Dr. Yen Deledicque

Praktijkverpleegkundige

Vanaf  maart zal mevrouw Timia Van Assche zowel op dinsdag (ochtend en middag) als op donderdag ons als praktijkverpleegkundige bijstaan in de huisartsenpraktijk.

Timia is een verpleegkundige met een bijkomende postgraduaatopleiding waardoor zij verschillende taken zelfstandig op zich kan nemen ter ondersteuning van de artsen in de praktijk.

U kan bij haar terecht voor:

 • Bloedafnames
 • Opvolging diabetes
 • Gesprekken rond vroegtijdige zorgplanning
 • Bespreken van uw medicatielijst
 • Vaccinaties
 • Op punt stellen van uw medisch dossier
 • Verwijderen hechtingen
 • Wondzorg
 • ECG
 • Cryotherapie (bevriezen van o.a. wratten)
 • PCR-testen
 • Pre-operatieve onderzoeken

De consultaties bij de praktijkverpleegkundige zijn voor u als patiënt kosteloos. Er is steeds een arts bereikbaar mocht extra advies nodig zijn.

Om een afspraak te maken kan u terecht op de online agenda (voorlopig enkel voor bloedafnames) of bij het secretariaat (050 35 33 55).

01/02/2022 – Dr. Yen Deledicque

Nieuwe praktijkassistente

Op 31 januari namen wij afscheid van Shristi Kandel, onze praktijkassistente sinds 2020. Mevrouw Eva Vincke volgt haar op en ontvangt vanaf vandaag de patiënten aan het onthaal.

Wij wensen Eva veel succes!

01/02/2022 – Dr. Yen Deledicque

MIJNCORONATEST.BE

Voor alle info over het coronavirus, het invullen van een Self Assessment Test, het doorgeven van hoogrisicocontacten, … kan u  terecht op https://mijncoronatest.be/. Het COVID-formulier op onze website werd afgesloten aangezien het nog slechts weinig nut had dankzij de website van Domus Medica en de steeds wijzigende quarantainemaatregelen.

09/01/2022 – Dr. Yen Deledicque

Diëtist in de praktijk

Vanaf 2 december zal mevrouw Anna Claeys, erkend diëtiste, op donderdag (namiddag en avond) werkzaam zijn in de praktijk. U kan bij Anna terecht met al uw vragen over gezonde voeding en voeding bij specifieke ziektebeelden zoals diabetes.

Meer weten? Neem alvast een kijkje op de website dietistinbrugge.be.

08/11/2021 – Dr. Yen Deledicque

COVID Self Assessment Test

Vanaf 3 november is het voor u als patiënt mogelijk om zelf een code aan te vragen indien u een test nodig hebt. Hiervoor dient u de Self Assessment Testing vragenlijst in te vullen.

Aan de hand van deze lijst kan u te weten komen of een test zinvol is of niet. Nadien kan u een CTPC code aanmaken om een test te verkrijgen in het testcentrum (PCR test) of bij de apotheek (snelle Antigen test). U moet een (elektronische) afdruk van de ingevulde vragenlijst voorleggen om de test te laten afnemen.

Hebt u ernstige symptomen, behoort u tot een risicogroep of gaat uw gezondheidstoestand snel achteruit, dan neemt u best contact met ons op.

De pandemie is nog steeds sterk aanwezig en wij zien nu meer positieve testen dan ooit in ons patiëntenbestand. Dit betekent dat patiënten met een verkoudheid of andere COVID-gerelateerde symptomen de praktijk enkel mogen betreden mits een negatieve test, tenzij anders werd afgesproken met een van de artsen.

In de praktijk worden geen sneltesten aangeboden.

06/11/2021 – Dr. Yen Deledicque

Verpleegkundige in de huisartsenpraktijk

Vanaf 18 november zullen wij 1 voormiddag per week (telkens op donderdag) ondersteund worden door mevrouw Timia Van Assche.

Mevr. Van Assche is verpleegkundige en volgde het postgraduaat Verpleegkundige in de Huisartsenpraktijk (VIHP). Hierdoor kan zij diverse taken overnemen zoals bloedafnames, vaccinaties, verwijderen van hechtingen, … Ook de opvolging van bepaalde chronische ziekten zoals diabetes of COPD (rokerslong) zal bij haar mogelijk zijn.

Wie vragen heeft over deze nieuwe evolutie in de praktijk, kan terecht bij een van de artsen.

Wij heten Timia alvast van harte welkom!

29/10/2021 – Dr. Yen Deledicque

Griepvaccinatie 2021-2022

Binnenkort starten de jaarlijkse griepvaccinaties. Momenteel zijn wij de lijst aan het opstellen met risicopatiënten. Hieronder vallen alle patiënten ouder dan 65 jaar, maar ook jongere patiënten met chronische aandoeningen. Indien u twijfelt of u al dan niet in aanmerking komt voor een griepvaccinatie mag u ons zeker contacteren.

Wie zich wil laten vaccineren tegen de griep, kan bij ons terecht op 13, 20 en 25 november. U dient zelf uw vaccin mee te brengen (zonder voorschrift te verkrijgen bij de apotheek). Tijdens deze vaccinatiemomenten wordt enkel het vaccin geplaatst, er worden geen andere klachten behandeld.

21/09/2021 – Dr. Yen Deledicque

Mondmaskerplicht

Vandaag werd het nieuws bekend gemaakt over het afschaffen van de mondmaskerplicht in onder andere de horeca en winkels.

Een huisartsenpraktijk is echter geen winkel of horecazaak maar een gezondheidsinstelling. Er komen zowel gezonde als zwakkere mensen langs. Uit solidariteit met wie een verhoogd risico loopt op complicaties, blijft de mondmaskerplicht in de praktijk bestaan.

Het dragen van een mondmasker is dus vereist om de praktijk te betreden.

Wij danken u voor uw begrip om zo de zwakkere patiënten te kunnen beschermen.

17/09/2021 – Dr. Yen Deledicque

Weg met de papieren voorschriften?

Uw huisarts is sinds 1 januari 2020 verplicht om elektronisch voor te schrijven. Dit betekent dat uw geneesmiddelenvoorschrift bewaard wordt op de beveiligde eHealth-server. Om uw geneesmiddel op te halen, had u wel nog steeds een papieren bewijsstuk nodig om af te geven bij uw apotheker.

Vanaf 15 september 2021 zullen ook de papieren bewijsstukken wegvallen en wordt het voorschrijven volledig gedigitaliseerd. Op deze manier komt er meer tijd vrij tijdens de consultatie en kan u als patiënt zelf uw voorschriften beheren via mijngezondheid.be of via Helena.care.

Wie dit wenst kan uiteraard nog steeds een voorschrift op papier verkrijgen.

02/07/2021 – Dr. Yen Deledicque

Pre-reistesten in het kader van COVID-19

Verschillende landen vereisen een negatieve covid-test of een bewijs van dubbele vaccinatie wanneer u het grondgebied wil betreden.
Bij een correcte vaccinatie tegen covid-19 kan u het certificaat downloaden via www.mijngezondheid.be -> EU Digitaal Covid Certificaat of u kan de app van Covidsafe installeren om het certificaat op uw smartphone te plaatsen.
 
Het is niet langer mogelijk om een coronatest in het kader van een reis te laten uitvoeren in onze praktijk. Om deze test te laten uitvoeren, dient u zelf een CTPC code aan te maken (www.mijngezondheid.be) en de test laten uitvoeren via een testcentrum (bv. na afspraak in het testcentrum in B-Park, www.testcovidnwvl.be).
 
Het testresultaat
 • Als de test via het triagecentrum werd uitgevoerd, ontvangt u een mail van het AZ Sint-Lucas met uw resultaat.
 • Via www.mijngezondheid.be -> “Resultaat via CTPC-code” kan u met uw code het resultaat opvragen.


24/06/2021 – Dr. Yen Deledicque (update 09/01/2022)

Praktijk Vossensteert

Vossensteert 180
8310 Sint-Kruis

050 35 33 55