Meteen naar de inhoud

praktijknieuws

Praktijk gesloten op 12 mei 2023

Door onvoorziene omstandigheiden zal de praktijk op 12 mei 2023 gesloten zijn vanaf 11u00. Voor dringende zaken kan u contact opnemen met een van de praktijken in de buurt of met de praktijk van dr. Thomas Dekeyser in Oedelem.

11/05/2023- Dr. Yen Deledicque

Bedankt, Anna!

We vernamen het spijtige nieuws dat Anna Claeys haar activiteiten als zelfstandige diëtiste zal stopzetten. Op 25 april 202 zal zij voor de laatste keer aanwezig zijn in de praktijk.

Bedankt, Anna, voor de hulp die je aan onze patiënten hebt geboden! We wensen je het allerbeste voor je toekomstige carrère!

05/04/2023- Dr. Yen Deledicque

Risicogroepen Griepvaccinatie

Zoals elk jaar organiseren we verschillende vaccinatiemomenten. De vaccinaties starten vanaf 25 oktober. U kan een afspraak maken via de website of via het secretariaat (050 35 33 55). Hieronder kan u de risicogroepen terugvinden. Indien u behoort tot een van deze groepen dan is het ten sterkste aangeraden om u te laten vaccineren tegen de griep.

Categorie A

Groep 1: personen met een risico op complicaties

  • – alle zwangere vrouwen, ongeacht de fase van de zwangerschap
  • – alle patiënten vanaf de leeftijd van 6 maanden die lijden aan een onderliggende chronische aandoening, ook indien gestabiliseerd, van de longen (inclusief ernstige astma ), het hart (uitgezonderd hypertensie), de lever, de nieren, aan metabole aandoeningen (inclusief diabetes), BMI > 35, aan neuromusculaire aandoeningen of aan immuniteitsstoornissen (natuurlijk of geïnduceerd)
  • – alle personen vanaf 65 jaar
  • –  personen die in een instelling verblijven
  • – kinderen vanaf 6 maanden tot 18 jaar die een langdurige aspirinetherapie ondergaan

Groep 2: personen werkzaam in de gezondheidssector

Groep 3: personen die onder hetzelfde dak wonen als

  • – de risicopersonen uit groep 1
  • – kinderen jonger dan 6 maanden

 

Categorie B

Personen tussen 50 en 65 jaar

De patiënten in groep A worden prioritair gevaccineerd en dienen ook geen voorschrift in te dienen om de griepspuit bij de apotheker aan te kopen.

13/09/2022 – Dr. Yen Deledicque

Nieuwe online agenda

Binnenkort schakelen we over op een nieuwe online agenda. Hierdoor zal het tijdelijk niet mogelijk zijn om online afspraken te maken. U kan uiteraard telefonisch afspraken maken (tussen 8u en 12u is het secretariat aanwezig).

Eens de nieuwe agenda live is, zal u als vanouds online afspraken kunnen maken.

13/09/2022 – Dr. Yen Deledicque

Verlof dokter Ampe

Dokter Ampe is met verlof van 12 september tot en met 3 oktober 2022.

Dokter Deledicque blijft aanwezig zodat de continuïteit verzekerd is. Tijdens deze periode kan het zijn dat u langer dan gewoonlijk moet wachten op uw afspraak. Voor bloedafnames en vernieuwing van geneesmiddelenvoorschriften kan u ook terecht bij Timia de verpleegkundige.

Indien gewenst kan u ook een telefonisch consult aanvragen, maar dit kan enkel indien de reden geen klinisch onderzoek vereist.

11/09/2022 – Dr. Yen Deledicque

Huisarts-in-opleiding

Als patiënt hebt u het ongetwijfeld al gemerkt dat wij regelmatig stagiairs begeleiden in de praktijk. Binnenkort schakelen wij hierin een versnelling hoger. Als opleidingspraktijk vinden we het een van onze kerntaken om artsen in spé en jong afgestudeerde artsen te ondersteunen in hun professioneel ontwikkelingstraject.

Dokter Stéphanie Paillot zal vanaf oktober 2022 gedurende 18 maanden aan de slag gaan als huisarts-in-opleiding. Zij heeft de zesjarige masteropleiding tot arts afgerond en volgt nu gedurende drie jaar de specialisatie (master-na-master) tot erkend huisarts.

Dr. Paillot is een arts en kan dus zelfstandig consultaties voeren, geneesmiddelen voorschrijven, onderzoeken aanvragen, … Wanneer zij moeilijkheden ondervindt, kan zij steeds beroep doen op dr. Deledicque of dr. Ampe. Het kan ook gebeuren dat er, in het kader van de opleiding, een van de vaste artsen aanwezig zal zijn tijdens de consultatie.

23/08/2022 – Dr. Yen Deledicque

Verlof dr Deledicque

Dokter Deledicque is afwezig van 29 augustus tot en met 2 september 2022.Tijdens zijn afwezigheid zorgt Dr. Ampe in de voormiddag voor de continuïteit. Voor dringende medische problemen kan u in de namiddag contact opnemen met dr. Thomas Dekeyser (dokterthomasdekeyser.be).

23/08/2022 – Dr. Yen Deledicque

Praktijkverpleegkundige

Vanaf  maart zal mevrouw Timia Van Assche zowel op dinsdag (ochtend en middag) als op donderdag ons als praktijkverpleegkundige bijstaan in de huisartsenpraktijk.

Timia is een verpleegkundige met een bijkomende postgraduaatopleiding waardoor zij verschillende taken zelfstandig op zich kan nemen ter ondersteuning van de artsen in de praktijk.

U kan bij haar terecht voor:

 • Bloedafnames
 • Opvolging diabetes
 • Gesprekken rond vroegtijdige zorgplanning
 • Bespreken van uw medicatielijst
 • Vaccinaties
 • Op punt stellen van uw medisch dossier
 • Verwijderen hechtingen
 • Wondzorg
 • ECG
 • Cryotherapie (bevriezen van o.a. wratten)
 • PCR-testen
 • Pre-operatieve onderzoeken

De consultaties bij de praktijkverpleegkundige zijn voor u als patiënt kosteloos. Er is steeds een arts bereikbaar mocht extra advies nodig zijn.

Om een afspraak te maken kan u terecht op de online agenda of bij het secretariaat (050 35 33 55).

01/02/2022 – Dr. Yen Deledicque

MIJNCORONATEST.BE

Voor alle info over het coronavirus, het invullen van een Self Assessment Test, het doorgeven van hoogrisicocontacten, … kan u  terecht op https://mijncoronatest.be/. Het COVID-formulier op onze website werd afgesloten aangezien het nog slechts weinig nut had dankzij de website van Domus Medica en de steeds wijzigende quarantainemaatregelen.

09/01/2022 – Dr. Yen Deledicque

Diëtist in de praktijk

Vanaf 2 december zal mevrouw Anna Claeys, erkend diëtiste, op donderdag (namiddag en avond) werkzaam zijn in de praktijk. U kan bij Anna terecht met al uw vragen over gezonde voeding en voeding bij specifieke ziektebeelden zoals diabetes.

Meer weten? Neem alvast een kijkje op de website dietistinbrugge.be.

08/11/2021 – Dr. Yen Deledicque

COVID Self Assessment Test

Vanaf 3 november is het voor u als patiënt mogelijk om zelf een code aan te vragen indien u een test nodig hebt. Hiervoor dient u de Self Assessment Testing vragenlijst in te vullen.

Aan de hand van deze lijst kan u te weten komen of een test zinvol is of niet. Nadien kan u een CTPC code aanmaken om een test te verkrijgen in het testcentrum (PCR test) of bij de apotheek (snelle Antigen test). U moet een (elektronische) afdruk van de ingevulde vragenlijst voorleggen om de test te laten afnemen.

Hebt u ernstige symptomen, behoort u tot een risicogroep of gaat uw gezondheidstoestand snel achteruit, dan neemt u best contact met ons op.

De pandemie is nog steeds sterk aanwezig en wij zien nu meer positieve testen dan ooit in ons patiëntenbestand. Dit betekent dat patiënten met een verkoudheid of andere COVID-gerelateerde symptomen de praktijk enkel mogen betreden mits een negatieve test, tenzij anders werd afgesproken met een van de artsen.

In de praktijk worden geen sneltesten aangeboden.

06/11/2021 – Dr. Yen Deledicque

Verpleegkundige in de huisartsenpraktijk

Vanaf 18 november zullen wij 1 voormiddag per week (telkens op donderdag) ondersteund worden door mevrouw Timia Van Assche.

Mevr. Van Assche is verpleegkundige en volgde het postgraduaat Verpleegkundige in de Huisartsenpraktijk (VIHP). Hierdoor kan zij diverse taken overnemen zoals bloedafnames, vaccinaties, verwijderen van hechtingen, … Ook de opvolging van bepaalde chronische ziekten zoals diabetes of COPD (rokerslong) zal bij haar mogelijk zijn.

Wie vragen heeft over deze nieuwe evolutie in de praktijk, kan terecht bij een van de artsen.

Wij heten Timia alvast van harte welkom!

29/10/2021 – Dr. Yen Deledicque

Griepvaccinatie 2021-2022

Binnenkort starten de jaarlijkse griepvaccinaties. Momenteel zijn wij de lijst aan het opstellen met risicopatiënten. Hieronder vallen alle patiënten ouder dan 65 jaar, maar ook jongere patiënten met chronische aandoeningen. Indien u twijfelt of u al dan niet in aanmerking komt voor een griepvaccinatie mag u ons zeker contacteren.

Wie zich wil laten vaccineren tegen de griep, kan bij ons terecht op 13, 20 en 25 november. U dient zelf uw vaccin mee te brengen (zonder voorschrift te verkrijgen bij de apotheek). Tijdens deze vaccinatiemomenten wordt enkel het vaccin geplaatst, er worden geen andere klachten behandeld.

21/09/2021 – Dr. Yen Deledicque

Mondmaskerplicht

Vandaag werd het nieuws bekend gemaakt over het afschaffen van de mondmaskerplicht in onder andere de horeca en winkels.

Een huisartsenpraktijk is echter geen winkel of horecazaak maar een gezondheidsinstelling. Er komen zowel gezonde als zwakkere mensen langs. Uit solidariteit met wie een verhoogd risico loopt op complicaties, blijft de mondmaskerplicht in de praktijk bestaan.

Het dragen van een mondmasker is dus vereist om de praktijk te betreden.

Wij danken u voor uw begrip om zo de zwakkere patiënten te kunnen beschermen.

17/09/2021 – Dr. Yen Deledicque

Weg met de papieren voorschriften?

Uw huisarts is sinds 1 januari 2020 verplicht om elektronisch voor te schrijven. Dit betekent dat uw geneesmiddelenvoorschrift bewaard wordt op de beveiligde eHealth-server. Om uw geneesmiddel op te halen, had u wel nog steeds een papieren bewijsstuk nodig om af te geven bij uw apotheker.

Vanaf 15 september 2021 zullen ook de papieren bewijsstukken wegvallen en wordt het voorschrijven volledig gedigitaliseerd. Op deze manier komt er meer tijd vrij tijdens de consultatie en kan u als patiënt zelf uw voorschriften beheren via mijngezondheid.be of via Helena.care.

Wie dit wenst kan uiteraard nog steeds een voorschrift op papier verkrijgen.

02/07/2021 – Dr. Yen Deledicque

Pre-reistesten in het kader van COVID-19

Verschillende landen vereisen een negatieve covid-test of een bewijs van dubbele vaccinatie wanneer u het grondgebied wil betreden.
Bij een correcte vaccinatie tegen covid-19 kan u het certificaat downloaden via www.mijngezondheid.be -> EU Digitaal Covid Certificaat of u kan de app van Covidsafe installeren om het certificaat op uw smartphone te plaatsen.
 
Het is niet langer mogelijk om een coronatest in het kader van een reis te laten uitvoeren in onze praktijk. Om deze test te laten uitvoeren, dient u zelf een CTPC code aan te maken (www.mijngezondheid.be) en de test laten uitvoeren via een testcentrum (bv. na afspraak in het testcentrum in B-Park, www.testcovidnwvl.be).
 
Het testresultaat
 • Als de test via het triagecentrum werd uitgevoerd, ontvangt u een mail van het AZ Sint-Lucas met uw resultaat.
 • Via www.mijngezondheid.be -> “Resultaat via CTPC-code” kan u met uw code het resultaat opvragen.


24/06/2021 – Dr. Yen Deledicque (update 09/01/2022)

Praktijk Vossensteert

Vossensteert 180
8310 Sint-Kruis

050 35 33 55