Ga naar de inhoud

Contact

Het Secretariaat

Het secretariaat is van maandag tot vrijdag bereikbaar tussen 8u00 en 12u00. U kan bij het secretariaat terecht voor het boeken van een afspraak of voor algemene inlichtingen.

Afspraken boekt u bij voorkeur online, zo hebt u zelf meteen zicht op een beschikbare raadpleging en is de telefoondrukte voor ons beperkt.

U kan het secretariaat bereiken via het nummer 050 35 33 55

Een arts spreken

Tijdens de openingsuren van de praktijk is er steeds een arts beschikbaar voor dringende zaken. Het secretariaat noteert uw melding en de aanwezige arts op de hoogte. Afhankelijk van de dringendheid van het probleem, zal deze arts u zo snel mogelijk terugbellen.

Om testresultaten te bespreken met een van onze artsen kan u dit melden aan het secretariaat. De arts belt u dan later op de dag terug. Zo worden de consultaties niet onderbroken.

Houd telefonische vragen kort en bondig, zo stoort dit zo weinig mogelijk de consultaties. Voor uitgebreide zaken komt u het best langs op consultatie.

Attesten en voorschriften

Tijdens een consultatie stellen wij voldoende geneesmiddelenvoorschriften op tot een volgende controle. Op enkele uitzonderingen na stellen wij uw voorschriften voor chronische medicatie telkens op voor een periode van 3 maanden. De anticonceptiepil kan voor 1 jaar voorgeschreven worden.

Elk voorschrift dat telefonisch wordt aangevraagd, kan geweigerd worden. Dit leidt niet alleen tot onnodige administratie maar wordt ons ook verboden door zowel het RIZIV als de Orde der Artsen.

Het invullen van attesten en formulieren vraagt tijd, wij zien u dan ook het liefst eerst op consultatie om alles zo correct mogelijk in te vullen.

Als arts mogen wij enkel attesten schrijven die stroken met de waarheid. Valse attesten zullen steeds geweigerd worden.

Praktijk Vossensteert

Vossensteert 180
8310 Sint-Kruis

050 35 33 55